[O1] Czy alarm może nie działać przez popsuty mikrostyk?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wodziu
    Classic
    • 2007
    • 29

Misiek^wro - skoro juz sie upomniales, to spojrzalem w te Twoje pomysly, wiec pozwolisz, ze je skomentuję:

Zamieszczone przez misiek^wro
    1) pokazac publicznie.

Pokazywanie publiczne uwazam, za dolegliwosc zabawną, ktora jest zresztą na pograniczu łamania praw człowieka.
    Skoro system sprawiedliwosci mu uciekać się do tak groteskowych metod, to świadczy to raczej o jego nieudolnosci i bezradnosci w korzystaniu z przyslugujacych mu praw.

Po drugie taka osobe karałoby sie poczatkowo mandatem karnym w wysokosci 2000 zł, a w przypadku gdyby nie było to wykroczenie tylko przestępstwo kare nakladal by sad i zaczynalaby sie od 5000 zl.

Zastosowanie kary grzywny jest mozliwe juz teraz.
    Przy czym nie ma czegos takiego jak obligatoryjne zastosowanie kary. O winie rozstrzyga sąd i on wymierza karę. Nie można zapisać, ze ma to byc tyle i tyle. Zycie nie jest takie proste, zeby stosowac jeden szablon pod wszystkich

I cale szczescie, bo gdyby tak bylo, to telewizor pokazywal by setki tysiecy ludzi pokrzywdzonych przez wymiar sprawiedliowsci.

Jesli delikwenta nie bylo by stac, zeby ja zaplacic, zabierano by mu auto na poczet przyszlej zaplaty, a takze "wchodzilo" na pensje, emeryture etc, oczywiscie zabierajac systematycznie 25% z tejze kwoty, az do momentu totalnego uiszczenia mandatu...

Widzisz - cos takiego jak przepisy o egzekucji istnieja w tym kraju wielokrotnie dluzej niz Ty zyjesz.
    Jesli nie mozesz czegos zaplacic, to komornik ma prawo zająć Ci pensję i/lub majątek. I jest to bardzo precyzyjnie uregulowane, wiec nie bardzo wiem po co w ogole nad czyms takim debatowaliscie.

Nastepnie delikwent mialby proces. W przypadku wykroczenia skazywany bylby na przymusowe roboty publiczne w zielenii miasta, przy robotach itp itd...

Jesli zas mowa by byla o przestepstwie, delikwent szedlby na 1 rok do wiezienia, zas prawo jazdy tracil na okres lat 10ciu.
    jw. - o tej obligatoryjnosci.

Ogolnie ja mam takie podejscie do zycia, ze lepiej puscic 10 winnych niz ukarac jednego niewinnego. Moze to byc tozsame z tym, ze lepiej ukarac za mało dotkliwie 10ciu zwyrodnialcow niz zmasakrowac jednego, ktoremu raz w zyciu noga sie powinęła.

Ten poglad - niestety słabo się broni na imieninach u cioci, bo zawsze padają takie teksty jak napisal Hunter - w stylu "a u mnie na wsi, to syn mleczarza, itd..."

Powiem szczerze, ze przykro sie tego slucha i przykro sie cos takiego czyta i nie chodzi MisiekWro o Ciebie.
    Ja rozumiem, ze mozna miec rozne poglady na kwestie wysokosci kar, ich stosowania, itd, ale żal patrzec jak wiele osob nosi w sobie zwykłą nieufność, nienawisc, pogarde dla człowieka.
    Stad bierze sie ta chęć odwetu i zemsty poprzez wzywanie do brutalizacji wymiaru sprawiedliwosci.

Pocieszeniem dla mnie jest tylko to, ze prawa jednak nie układa się na imieninach u cioci, bo do tego trzeba mieć kompetencje i to nie byle jakie.

W razie czego to nie szukam zaczepki. Tak samo jak niektorzy maja prawo wyglaszac momentami bardzo ordynarne (moim zdaniem) poglądy, to mysle, ze mogę wyglosic je również ja – mimo, ze jestem adminem…
  • ewa.saganowska
    Ambiente
    • 2006
    • 165

Witam! Mialam popsuty zamek (wkladka) i wymienilam na taki z popsutym mikrostykiem. Od tego czasu szwankuje mi alarm. Czy moze byc to spowodowane ta awaria? Kiedys czytalam na forum, ze mozna jakos podpiac kable i bedzie dzialac. O co chodzi? Dziekuje za pomoc i pozdrawiam, Ewa.

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

ewa.saganowska, na czym polega szwankowanie alarmu :?: Zapewnie na tym ze sie samoczynnie włącza. Jest to logiczne gdyż alarm widzi ze drzwi są otwarte. Podpiece/ zmostkowanie kabli spowoduje ze alarm nie będzie działał tak jak powinien, tzn nie bedzie widzial otwartych drzwi. Najlepiej bedzie jak naprawisz zepsuty mikrostyk.
      Naprawa byla opisana u nas na forum.
      DACAR.team

Komentarz

• ewa.saganowska
        Ambiente
        • 2006
        • 165

czy masz na mysli te naprawe z fotorelacji?

[ Dodano: Nie 08 Lip, 07 19:05 ]
        szwankowanie polega na kompletnym braku pracy przez czujniki ruchu.

Komentarz

• huwe
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 976

najprawdopodobniej masz wpięty czujnik ruchu na tej samej linii co drzwi. przy uszkodzonym mikrostyku alarm widzi otwarte drzwi, więc przy uzbrajaniu wycina tą linię uznając ją ( słusznie zresztą ) za uszkodzoną. może też być tak, że po prostu padł czujnik lub modulik. rada jedna: trzeba zanurkować po dechę, odszukać moduł czujników ruchu, i patrzeć czy pracuje - powinna być na nim dioda - przy uzbrojonym alarmie przy ruchu ręką wewnątrz auta ma zaświecić. jeśli nie zaświeci - pewnie czujnik lub moduł - jeśli zaświeci - sprawdzenie dojścia sygnału do centralki alarmu.
          Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• ewa.saganowska
            Ambiente
            • 2006
            • 165

pod decha ze strony kierowcy czy pasazera?

Komentarz

Pracuję...